Виховний захід «Ми чуємо тебе, Тарасе, крізь століття…»

Є дні, що минають непомітно і зникають без сліду. Нічого не залишають по собі, нічого не знаменують собою. Але є день, що ніколи не минає, що завжди з нами. Україна у долі своїй має такий день – 9 березня .

День, який явив світові Шевченка – великого сина великого народу. Щороку приходить до нас весна, а з нею – Шевченківські свята. І хоч минуло досить багато часу, народ пам’ятає, знає і шанує свого генія.

Світлини заходу

 

09 березня 2023 року було проведено виховний захід «Ми чуємо тебе, Тарасе, крізь століття…» присвячений вшануванню пам’яті Т. Шевченка, до якого долучилися викладачі, майстри виробничого навчання та учні ліцею.

Першу частину заходу «Я іду до тебе, Тарасе…» підготували учні під керівництвом викладача української мови та літератури Сундукової О.Я. 

Друга частина включає проекти учнів гуртка «Муза»: «Шевченко-художник» та «Тарасові стежки на Запоріжжі». Підготували учні під керівництвом викладача української мови та літератури Чигілейчик Ж.М.


Третю частину заходу «Слово Шевченка живе і вічне» підготували учні під керівництвом викладача української мови та літератури Олійник Н.Г. На заході прозвучали улюблені поезії Т. Шевченка у виконанні учнів ліцею.

Джерело зображення: https://bykvu.com/ua/bukvy/9-bereznia-vidznachaietsia-209-richnytsia-z-dnia-narodzhennia-tarasa-shevchenka-cherez-stolittia-vin-zalyshyvsia-khranytelem-narodnoi-pam-iati/


Справді, доля Тараса Шевченка і доля України – невіддільні. Він жив Україною, за неї страждав, для неї гартував свою волю, для її пробудження і визволення писав своє неопалиме безсмертне пророче слово, утверджуючи віковічне прагнення українського народу до волі.

Його слова і у наш час закликають до пробудження. У складні для України часи борці за справедливість зверталися саме до Шевченкового слова. Його творчість стала духовною основою формування сучасної української нації. Для українців усіх наступних поколінь він став потужним джерелом національної свідомості, символом України.

Джерело головного зображення: https://twitter.com/FCShakhtar/status/1501486810370920450