Шеф-кухар Світлана Єрошкіна навчила учнів ДНЗ “Запорізький ПТКЛ” готувати смачний святковий сніданок

18 грудня 2023 року в рамках року навичок в Україні в ДНЗ “Запорізький ПТКЛ” відбувся майстер-клас на тему “Святковий сніданок”. Шеф-кухар ресторану «Giusti» Світлана Єрошкіна продемонструвала учням процес приготування брускети та легкого салату з лососем малої солі. Світлана Юріївна розповіла про важливість сніданку для здоров’я людини. Вона зазначила, що сніданок повинен бути ситним і поживним, щоб забезпечити організм енергією на весь день. Потім шеф-кухар почала творити кулінарну магію. Учні з захопленням спостерігали за роботою шеф-кухаря. Вони дізналися багато нового про те, як готувати смачні сніданки. Майстер-клас був проведений в рамках року навичок в Україні. Мета року навичок – популяризація навичок, необхідних для успішного життя та кар’єри.

 

 

 

Вітаємо з досягненням

07-10 грудня 2023 року під егідою Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України та Федерації спортивного туризму України у м. Львові на скеледромі «Бухта» пройшов Чемпіонат України серед учнів та студентів зі спортивного туризму – гірський туризм на штучному рельєфі. Близько 200 учасників демострували свої навички та боролися за перемогу у різних вікових групах.

Під керівництвом Драгунова Дмитра Валерійовича, тренера зі спортивного туризму, закладу позашкільної освіти «Комунарський районний центр молоді та школярів» – спортивно-туристичного клубу «Едельвейс», наші учні Биковченко Анастасія (учениця групи КК-133) та Биковченко Михайло (учень групи КОА-163) прийняли участь в змаганнях. В ході напруженої боротьби нашим учням було присвоєно ІІІ спортивний розряд.

Вітаємо Анастасію та Михайла та бажаємо їм нових досягнень та перемог!

[metaslider id=3302]

Неткал Михайло

Не можливо побудувати гідне майбутнє для своєї країни, незнаючи власної історії. Ми б не змогли мати те життя, яке маємо зараз, без наших предків і ми маємо завдячувати їм, а робимо ми це, вивчаючи власну історію. Доки ми будемо знати, вивчати і пам’ятати нашу історію, ми матимемо майбутнє. Саме такі погляди сформувалися в Михайла Неткала, як
він почав цікавитися історією.
Прийняти участь у Малій академії наук, яка сприяє виявленню здібностей, обдарувань і самовизначенню та реалізації особистості засобами залучення до пошукової, експериментальної, дослідницької роботи в різних галузях науки і техніки забезпечує її творчий, інтелектуальний, духовний розвиток, професійну орієнтацію, підготовку до майбутньої професії та громадської діяльності, це те завдання, яке Михайло ставив перед собою займаючись дослідницькою роботою з історії.
Під керівництвом викладача історії Христенко Ольги Володимирівни юним дослідником була проведена пошукова робота за темою «Внесок українознавчих студій Канади в розвиток української науки (1991-2022)», яку Михайло успішно захистив під час ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України, в
науковому відділенні історії, секція «Всесвітня історія» виборовши ІІІ місце серед 162 учасників із Запорізької області, які прийняли участь.
Вітаємо Михайла із досягненням та бажаємо подальшої творчої дослідницької праці та перемоги!

Назарова Марина Андріївна

Кулінарний шлях Марини Андріївни до майстра виробничого навчання розпочався в 2015 році, коли вона  вступила до Державного навчального закладу «Запорізький професійний торгово-кулінарний ліцей»  на І курс за професією “Кухар; офіціант; адміністратор”. Першим майстром і наставником стала Храпач Катерина Олександрівна. Коли Марина Андріївна закінчила навчання, її мрією було повернення в рідний ліцей в якості майстра виробничого навчання. Для того щоб здійснити свою мрію, молода майстриня вступає до Фахового коледжу бізнесу та харчових технологій Запорізького Національного Університету за спеціальністю “Харчові технології” і закінчила його з відзнакою, паралельно вже працюючи в стінах рідного ліцею. Але на цьому Марина Андріївна не зупинилася і в 2023 році вступила до Національного університету «Запорізька політехніка» за спеціальністю «Готельно-ресторанна справа».

Майстриня виробничого навчання формує в учнів навчальні уміння, вивчає можливості кожного учня, закладає базу для правильного і раціонального використання окремих трудових прийомів, вчить основам майбутнього професіоналізму. Завжди прагне виховувати такого громадянина суспільства, який усвідомлює всю важливість професії, прагне до змін, формує здібності до саморозвитку, творчої ініціативи та активності, самостійності в прийнятті рішень. Багато уваги приділяє розвитку творчого мислення та командній роботі.

Натхненням Марини Андріївни як майстра виробничого навчання є її учні, яких треба навчити професії, поваги і самовідданості на своєму обраному шляху.

З нагоди Дня працівників освіти за сумлінну працю, високий професіоналізм, вагомий внесок у розвиток сфери освіти і науки України Назарова Марина Андріївна була нагороджена Обласною педагогічною премією.

Ми вітаємо Марину Андріївну з нагородою і хочемо подякувати за її працю, яка визначає життєвий напрямок наших учнів.