Масляна 2024

Масляна або Масниця – одне з календарно-побутових свят, яке пов’язане із давнім народним звичаєм – проводами зими і зустріччю весни. Припадає воно на останній тиждень перед початком Великого посту. Адже цілих 7 днів можна вживати скоромну їжу: м’ясо, сало, ковбаси, яйця і щодня – вареники з сиром, политі сметаною…  Набиралися сил перед довгим постом. Щодня жінки, молодь і діти гуляли, пригощались варениками з сиром, пекли млинці, круглі, як сонечко. Це свято триває тиждень і кожен день мав свою назву.
15 березня 2024 року класні керівники Маковоз Тетяна Миколаївна та Герасименко Тетяна Гаврилівна разом з учнями провели позакласний виховний захід присвячений святкуванню Масляної.
Метою даного заходу стало ознайомити учнів з українськими народними традиціями, фольклором, звичаями та обрядами, пов’язаними з Масляною. В ході виховного заходу було проведено розповідь про історію та значення свята, його традиції та обряди, організовано конкурси та вікторину. По завершенню заходу прозвучала фраза «Запрошуємо на млинці!», після чого всіх присутніх пригостили щойно приготованими млинцями.