Горбань Володимир

В нашому ліцеї навчається велика кількість юнаків та дівчат. І серед них чимало обдарованих дітей, майбутніх співаків, музикантів, бізнесменів, спортсменів. Про одного з них зараз піде мова.
Греко-римська боротьба — європейський вид боротьби, мета якого покласти супротивника на лопатки. В даному стилі боротьби суворо заборонено захоплення нижче пояса, підніжки.
Ця боротьба виникла у Стародавній Греції. Вона відігравала значну прикладну роль у фізичній підготовці воїнів.

6-річним хлопчиком, тато привів Володимира в зал де проходили тренування з греко-римської боротьби. Це сталося випадково, бо напочатку свого спортивного життя маленького Володю батьки бачили гімнастом. Але сталось так, що згодом тренер зрозумів: для гімнастики цей малюк завеликий. І тато вирішив змінити долю маленького спортсмена. Роль спорту в житті людини є найголовнішим атрибутом в способі життя людини. Є люди, в яких спорт – це сенс життя. В 6 років на міських змаганнях Володя виборов ІІІ місце. З цього моменту і почалась спортивна кар’єра Володимира Горбаня. Але не все добре було у спортивному житті. Після отриманої травми кінцівки Володя думав, що вже не зможе повернутись у спорт. Він зміг подолати наслідки травми і знов приступити до тренувань. Протягом 17-19 березня 2023 року у м Костопіль проходив Всеукраїнський турнір «Надія-2023» серед юнаків 2006-2007, 2008-2009 років народження, присвяченому кращим борцям Костопільщини. У змаганнях взяли участь 245 спортсменів із 20 областей України. На цьому
турнірі учень ІІ курсу групи КОБ-182 Горбань Володимир борець греко-римського стилю, який представляв наше місто та область, виборов І місце у ваговій категорії 92 кг.
Протягом 04-05 листопада 2023 року у місті Черкаси проходив чемпіонат України з греко-римської боротьби серед юнаків (U-16) за сприянням сім’ї майстра спорту Д.О. Лисуна на якому учень ІІ курсу групи КОБ-182 Горбань Володимир у ваговій категорії 92 кг виборов ІІ місце. У змаганнях взяли участь понад 200 спортсменів із 22 областей України. На цьому турнірі Володимир, ставши срібним призером отримав звання кандидата у майстри спорту з греко-римської боротьби. Зараз Володимир тренується під керівництвом Руслана Чернишова, який і вивів його на новий спортивний рівень.

Вітаємо Володимира з досягненням та бажаємо подальших перемог та звершень!