Всеукраїнський день бібліотек

Щорічно 30 вересня відзначається Всеукраїнський день бібліотек. Це свято було засноване указом Президента України в 1998 році. Відзначають його як бібліотекарі, так і звичайні відвідувачі бібліотек.
Бібліотека – це справжня скарбниця, яка зберігає пам’ять і мудрість народу. І хоча інформаційними лідерами для сучасної молоді є телефони та комп’ютери – книга була, є і залишається головним джерелом інформації та базових знань.
В рамках святкування Всеукраїнського дня бібліотек в нашому навчальному закладі для учнів І курсу був проведений бібліотечний захід “Такий цікавий світ бібліотек”. За допомогою презентацїї учні здійснили екскурсію незвичайними бібліотеками світу, дізналися про цікаві факти з історії книги. Фіналом свята стала бібліотечна вікторина “Чи знаєш ти ?”
Напередодні свята, за участю учнів нашого навчального закладу, був відзнятий відеоролік “ Бібліотека — моя точка опори”.
Під час візиту до бібліотечно-інформаційного центру ліцею учні та викладачі мали змогу ознайомитися із тематичними книжковими виставками, дізнатися про нові літературні надходження.
За тиждень до свята було оголошено благодійну акцію зі збору книжок для поранених захисників та захисниць України.
Сподіваємося, що наш бібліотечно-інформаційний центр буде тим місцем, куди захочеться прийти, де завжди цікаво і захоплююче!
Вітаємо усіх з Всеукраїнським днем бібліотек!