У Запорізькому професійному коледжі готельно-ресторанного бізнесу з аншлагом завершився щорічний конкурс професійної майстерності “Кращий кухар”.
У напруженій боротьбі за почесне звання змагалися 52 учні з усіх навчальних груп, демонструючи свої кулінарні таланти та креативність. Учасники конкурсу мали змогу проявити себе у приготуванні страви, основним інгредієнтом якої мала бути «морква». Роботи учасників оцінювали шеф-кухарі закладів ресторанного господарства міста Запоріжжя. Оцінювалась не лише техніка приготування страв, а й їх оригінальність, презентація та дотримання технологічних процесів.
До проведення конкурсу долучилися наші партнери: мережа їдалень «Кухня», ТМ “Запальничка”, кондитерська “Пряничний домік”, ТМ ” Мамина Ферма”, крафтова пекарня “Панібулка”, ресторанний експерт “Шеф Карпенко”, ресторан “Бібліотека”, рестмаєток “Вілла Дель Віно”, мережа магазинів “Євростандарт”, які обрали для себе своїх фаворитів та нагородили їх цінними подарунками.
Фаворитами партнерів стали:
- мережа їдалень «Кухня»: учениця групи КОА-162-Сретенська Ніка, учень групи КОБ-184-Штафун Артем, учениця групи КК-114-Зеленіна Анастасія, учень групи КОБ-182-Дорофеєв Руслан, учень групи КОБ-181-Гречиха Ілля;
- ТМ “Запальничка”: учень групи КОА-164-Шафорост Сергій, учениця групи КОА-164-Ярославцева Анастасія, , учень групи КК-214-Макаренко Нікіта;
- крафтова пекарня “Панібулка”: учень групи КОБ-182-Дорофеєв Руслан;
- маєток “Вілла Дель Віно”: учениця групи КОА-163-Лісогор Аміна;
- ресторан “Бібліотека”: учениця групи КОА-164-Ярославцева Анастасія;
- кондитерська “Пряничний домік”: учениця групи КК-122-Смірнова Вероніка;
- мережа магазинів Євростандарт»: учениця групи КК-153- Теплицька Марія;
- ТМ ” Мамина Ферма”: учень групи КОБ-184-Штафун Артем.
- ресторанний експерт “Шеф Карпенко”: учень групи КОБ-184-Штафун Артем.
В номінації «Абітурієнт 2025» перемогу здобула учениця Старченко Вікторія, яка отримала цінні призи.
За результатами голосування в номінації “Приз глядацьких симпатій” переможницею стала учениця І курсу групи КК-214 Кузьміна Інна яка отримала титульну статуетку та сертифікат на придбання техніки в торгівельному центрі «Епіцентр» на суму 3000 грн.
За підсумками запеклої боротьби, титул “Кращий кухар” виборола учениця ІІ курсу Теплицька Марія, срібну нагороду здобула учениця І курсу групи КК-214 Кузьміна Інна, бронзу завоювала учениця ІІІ курсу групи КОА-162 Сретенська Ніка. Переможниця та призери конкурсу були нагороджені сертифікатами на придбання техніки в торгівельному центрі «Епіцентр» (на суму 5000, 3000 та 2000 грн. відповідно) та фірмовими титульними статуетками.





Окрім того, всі учасники отримали дипломи про участь, що стане важливим доповненням до їхнього професійного портфоліо.
Директор коледжу, Віктор Львов, привітав всіх конкурсантів та відзначив високий рівень підготовки учнів та важливість проведення таких конкурсів для розвитку їхніх професійних навичок та стимулювання творчого зростання.
Конкурс “Кращий кухар” вкотре підтвердив високий рівень кулінарної освіти в Запорізькому професійному коледжі готельно-ресторанного бізнесу та став яскравою демонстрацією талантів майбутніх професіоналів галузі.
Дякуємо всім нашим партнерам за допомогу в проведенні конкурсу!



































































