Міжнародний день кухарів та кулінарів, який відзначають щороку 20 жовтня – досить молоде свято. Його започаткували в 2004 році з ініціативи асоціації, яка підтримує кулінарні співтовариства з різних країн. Уже тоді у складі організації перебувало близько 8 млн представників кухарських
професій.
Звичайно, приготувати що-небудь їстівне може кожен, але кухарі роблять з продуктами щось більше. Вони не просто дотримуються вимог рецепта, в потрібній пропорції змішуючи інгредієнти й доводячи продукти до готовності. Вони творять! З-під їхнього ножа виходять дефлопе
та крутони, мітболи та фуа-гра, желе та пудинги. На честь свята 18 жовтня з учнями І курсу бібліотекар коледжу Олена Олександрівна Внучаєва провела вікторину з переглядом відео-презентації «Чи ту професію обрав?», в ході проведення заходу згадали цікаві факти зі
сфери професійної діяльності кухарів та побачили обличчя найвідоміших кулінарів світу.