Життєве кредо

img1Життєве кредо одного з найкращих учнів ДНЗ «Запорізький професійний торгово-кулінарний ліцей», що навчається за професією «Кухар; офіціант» у групі КО-275,  Калитки Дмитра: «Не зважай на поради, йди своїм шляхом».

Закінчивши Леженську гімназію у 2015 році, хлопець зробив впевнений крок у своє майбутнє, обравши собі до смаку професію кухаря-офіціанта. «Звісно, були сумніви, – зізнається він, – але на певному життєвому етапі ти просто розумієш, що назад дороги немає. Мені пощастило – сьогодні я можу похвалитися тим, що в мене є мрія та мета, для досягнення якої я буду працювати, не покладаючи рук, впевнено торувати свій життєвий шлях» –стверджує він.

Слід зауважити, що підійматися сходинками наукового Олімпу почав ще зі школи. Так, на його рахунку почесне І (перше) та ІІ (друге) місця у Всеукраїнському конкурсі «Лелека». У деяких людей добре виходить складати до купи натхненні хитросплетіння слів, наш Дмитро один із таких людей.

Юнак перспективний, цілеспрямований та відповідальний, пишається своєю професією, розуміє, що навички отримані під час навчання, відкриють двері у майбутнє успішне життя, нададуть змогу добре працевлаштуватись, бути корисним суспільству. Наполегливо і з зацікавленням він опановує обрану професію, відповідально відноситься до виробничої практики, приймає активну  участь у ліцейних конкурсах професійної майстерності, де проявляє себе як освічений,  наполегливий учень. У вільний час підвищує професійну майстерність, займається улюбленою справою – відвідує гурток «Кулінар». Досконало володіє сучасними професійними та комп’ютерними технологіями.

Дмитро є членом учнівського самоврядування ліцею. Тактовний, щирий у спілкуванні, відкритий, доброзичливий, здібний організатор, користується авторитетом у однолітків та педагогів.

Завзяття хлопця було винагороджено 1 листопада 2016 року на Всеукраїнському конкурсі професійної майстерності «World skills Ukraine» та другому міжнародному етапі конкурсу «Best Cook Fest», який відкривав Прем’єр-міністр України Гройсман  Володимир  Борисович. Участь  у конкурсі приймали 18 областей України. Нашу Запорізьку область представляв  –  Калитка Дмитро Геннадійович.

Конкурсне завдання: приготувати за 80хв. 3 страви – фуршетну закуску(з курячої печінки та буряка); основну страву(м’ясо птиці зі складним гарніром та соусом); десерт(з яблук) – потребувало неабиякого натхнення та працездатності. Та наш ліцеїст впевнено пройшов випробування!

Члени журі – відомі ресторатори та шеф-кухарі різних країн на чолі з президентом кулінарної асоціації «Ukrainian Culinary Union» Анатолієм  Мозаракі гідно оцінили старання, вручивши юнакові диплом в номінації «Best  chaf  junior – 2016» та бронзову медаль.

Вітаємо Дмитро! Ми пишаємося тобою! Бажаємо успіхів!

Мене звуть  Калитка  Дмитро,  навчаюсь у ДНЗ «Запорізький професійний торгово-кулінарний ліцей»  за професією«Кухар; офіціант».

Закінчивши Леженську гімназію у 2015 році,  я свідомо обрав  собі цю професію. Звісно, були сумніви, але на певному життєвому етапі ти просто розумієш, що назад дороги немає. Мені пощастило – сьогодні я можу похвалитися тим, що в мене є мрія та мета, для досягнення якої, я буду працювати, не покладаючи рук, впевнено торувати свій життєвий шлях.

Моє життєве кредо: «Не зважай на поради, йди своїм шляхом».

Я впевнений, якщо любити свою професію, завзято працювати й вперто йти до своєї мети, можна досягти будь-яких вершин. 1 листопада 2016 року на Всеукраїнському конкурсі професійної майстерності «Worldskills Ukraine» та другмуо міжнародному етапі конкурсу «BestCookFest»  я отримав диплом в номінації «Best  chaf  junior – 2016» та бронзову медаль. Хочу подякувати батькам за розуміння й підтримку у виборі професії, наставникам за професійні знання, адміністрації  та спонсорам за можливість прийняти участь в конкурсі й переконатися в своїх силах. Адже так важливо, коли є можливість займатися улюбленою справою та реалізувати свої творчі задуми.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *