День Бармена

6 лютого – Міжнародний день бармена

Однією з найцікавіших професій є діяльність барменів. Це люди, які вміють професійно робити різні напої і коктейлі.

Ключове місце роботи бармена – барна стійка, яка, як правило, розташовується в центральній частині кожного кафе, ресторану і невеликого бару. Назва професії походить від англійського мови, а точніше від кількох слів: bar і man. Дослівний переклад означає «людина, що працює за барною стійкою».
Багато вважають, що ця трудова діяльність досить проста і не вимагає ніяких спеціальних знань. З цим твердженням можна не погодитися, тому що професіонал у цій справі повинен володіти не тільки приготуванням різноманітних напоїв і коктейлів, але і добре знати призначення кожного найменування посуду. На бармена покладається обов’язок красиво і гармонійно оформити виготовляється напій, володіти навичками сервіровки, контролювати запаси продуктів, готувати звітні документи. Прийнято вважати, що бармен пов’язаний тільки з алкогольною продукцією, але і це не так. Він також повинен вміти смачно приготувати гарячий шоколад, каву і чай.
Дуже часто в розважальних закладах професійні бармени показують цілі шоу, вміло жонглюючи пляшками. Така техніка приготування напоїв дивує і радує відвідувачів. Тільки бармен знає всі секрети того чи іншого складу виготовляється напою.
Бути барменом, значить добре розбиратися в алкогольної продукції, обожнювати нічне життя і нічні заклади, а також вміти спілкуватися з різними людьми. І повірте, це ціла галузь знань. Щоб стати хорошим фахівцем у барній справі, буде потрібно не один рік.
Щоб отримати роботу барменом, в першу чергу знадобитися величезне бажання, а всього іншого можна навчитися в процесі виконання трудових обов’язків.
Якщо ви вирішили, що бармен – це ваша професія на довгі роки, і хочете побудувати кар’єру та досягти висот в цьому напрямку, слід закінчити коледж чи технікум, де є така спеціальність. Додатково варто знайомитися з особливостями і культурою ресторанного бізнесу інших країн.
У барменів існує своє професійне свято, що носить міжнародний характер. В цю дату представники настільки цікавої професії отримують привітання від колег, постійних відвідувачів, друзів та близьких.
Як і будь-яке свято, Міжнародний день бармена має свою історію.

Історична довідка

Вшанування всіх барменів по всьому світу проходить 6 лютого кожного року. Ця дата обрана тому, що саме в цей день святкується День святого Аманда. Вважається, що своє життя святий провів на території, яка нині належить Франції. Датується ця подія до 7 століття нашої ери. Святий Аманд був християнським монахом, і часто паломником відвідував місто Рим. Його шанують, як людини, яка виступає покровителем усіх виноробів, пивоварів, а також торговців, власників ресторанів і барменів. Ось чому 6 лютого є святом усіх людей, які пов’язали себе професією рестораторів і барменів.

Джерело: https://ukr.media/culture/292034/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *